Bulgarien

Jag befinner mig nu i Sunny Beach med min kompis Jonas. Sunny Beach handlar om två saker, sol och fest. På sätt och vis skäms jag för att vara en typisk turist, men njuter av det som den här platsen har att erbjuda. Solen lyser utan avbrott av moln. När piloten landat planet sa han ”Välkomna till Europas soligaste plats”. Jag tänkte att det säkert sägs på varje charterort fast här kan det faktiskt stämma. Att inte se ett enda moln på tre dagar är ju konstigt. Mycket tid har vi legat i vattnet och på stranden och tittat på hudfärgat. På kvällstid har Jonas och jag varit på diverse hotellrum på fest för att sedan fortsätta natten med dans på någon nattklubb.

Ikväll är vi trötta och överväger att ta det lugnt om vi bara lyckas avstyra att vi lovat gå på latinoklubb med några danskor. Gårdagens citat kommer från Jonas och jag gissar att han ville säga att han var trött. ”Jag är som en matta man lägger bläckpennor i.”

Jag nämnde precis något om Danmark och kommer då att tänka på några som klagade på reseledarens danska brytning. Patetiskt! Vilken kontrast att från min Asienresa åka på en resa där det hela tiden finns någon som håller dig under armarna om så önskas. Det är lite som Sverige fast utomlands. Förresten är svenskarna som förvandlade när de kommer utmlands (ingen nyhet), alla bjuder på sig själva och är lätta att komma inpå livet.

Det mest kulturella jag sett hittills var busschaufförens vodkasup före avresan från flygplatsen. Tyvärr fick jag inte föreviga det med ett foto trots tappra övertalningsförsök. På den kulturella fronten ska det bli bättring. Imorgon åker miss Shakespeare, hennes kompisar och vi två killar upp i bergen för lite äventyr. Lite konstigt att träffa en släkting till William Shakespeare faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *