Sommarsummering

Det har nu hunnit bli september och hösten har börjat i Sverige. Jag känner därför att det är dags att knyta ihop den goda sommarpåsen med en summering. För god har verkligen den här sommaren varit för min del. För de som varit hemma i Göteborg under regniga dagar blev den kanske inte som man räknat med?

Min sommar började med en lång resa i Asien som jag har skrivit om här i bloggen. Thailand, Laos och Kambodja, alla hade de saker att lära oss västeuropéer. För att leva ett gott liv behövs inte så mycket och det var ett intryck som verkligen stannade kvar i hjärnan. Det är inte mängden pengar eller prylar som är det viktiga utan kvalitén på den miljö man lever i och ens relationer som gör en lycklig.

För min del känner jag mer än någonsin hur mycket mina härliga vänner och udda, fina familj betyder för mig. Det har dels att göra med att jag varit ifrån er ett tag, att jag fick erfara hur den jag älskade mest svek mig och som jag skrev i förra stycket att det är ens relationer som är bland det viktigaste för lycka. På Friskis&Svettis har det också blivit en del roliga återseenden med trevliga människor som kommer fram med ett leende och pratar en stund. På träningsfronten har det inte gått något vidare, inte bara för att jag mest pratat när jag varit i gymmet utan också för alla resor.

Gullholmen, en ö i Bohuslän har varit ett tillhåll en stor del av veckorna under senare delen av sommaren. Där min kompis Jonas och jag har renoverat lite på ett sommarhus. Vi har haft det kanonhärligt de dagar då solen har lyst. Då har vi bland annat fiskat och badat från bryggan nedanför huset. Jag är lika svag för havet som tidigare. Att utbilda sig till sjökapten är dock sedan länge lagt på hyllan och nu väntar en ny utbildning. Imorgon börjar jag på Teknisk Informationsdesign på Lindholmen. Jag är verkligen laddad inför terminsstarten då jag känner att jag vill aktivera hjärnan lite mera än vad jag gjort de senaste två åren på Friskis&Svettis.

Kalmar, den fina staden där min kompis Anders bor åkte jag till även denna sommar. Kapten Anders och jag fick några sköna dagar ihop med flera hysteriska skratt som jag minns än. De ekar fortfarande i kroppen. Mitt sinne känns lättare än någonsin. Jag planerar inte längre så mycket för framtiden utan låter den föra mig fram med viss styrhjälp från min sida. Det är ju så att man påverkas av varje tanke man tänker och den som skapar tankarna är man själv. Numera tänker jag mera positivt.

För bara några dagar sedan var jag med Jonas i Bulgarien. Vi befann oss då mitt i turistsmeten på Sunny Beach. En modern Sällskapsresan utan någon norrman i sällskapet. Veckan i solen och på festerna var för det mesta otroligt rolig. På dansgolven och bland parasoller ”sprang vi in i” massor av trevliga individer som vi ska försöka att hålla fortsatt kontakt med. Sista dagen stukade jag tån när vi surfade. Jag förstår nu varför vissa tillbringar så gott som hela sina liv på en surfbräda då det var en fantastisk känsla när vågorna förde dig framåt.

På min onda tå har jag nu som grädden på moset avslutat sommaren och firat in hösten med två minst sagt roliga danskvällar. I fredags fyllde min vän Emma år och bjöd in till fest. Nya trevliga kontakter knöts på förfesten för att sedan knytas hårdare under kvällen på dansgolvet. Igår, lördag var det så dags för den stora 25-årsfesten för Friskis&Svettis i Göteborg.
Vi träffades först i Konserthuset, hela gänget på 500 personer, alla involverade i föreningen på ett eller annat sätt. Sedan bar det av till Rondo där bord dukade med sagolik mat väntade. Efter mingel blev borden borttagna och dansen var i full gång. Artist efter artist avlöste varandra och dansgolvet kokade. Det magiska var stämningen som uppstod när 500 personer som gillar att bjuda på sig själva dansar ihop med leenden på läpparna. Det var glädje!

Jag tror knappt att jag lever med tanke på hur fantastisk den senaste veckan varit. Det är nästan så att det krävs ett nyp i armen för att inse att det inte är i himlen jag är. Lite vill jag behålla för mig själv, så ni får inte veta alla anledningar. Vi ses när jag kommit ner från molnen och så önskar jag er en glädjefylld höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *